Okulun Tarihçesi

Okulumuz 2009 yılında Hayme Ana Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak ilimiz Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Eğitim Araçları binasında eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Moda ve Tasarım Hizmetleri alanlarında onay alarak 4 şube ile toplam 103 öğrenci ile açılmıştır. Daha sonra Çini ve Seramik alanı açılış onayı da alınmıştır.

Kurucu müdür olarak Nurhayat SALLANTI ve müdür yardımcısı olarak Nur ÖZİLTÜRK görevlendirilmiştir. Ancak çok kısa bir süre sonra okul müdürü ve müdür yardımcısı asli okullarına geri dönmüşler ve Kılıçarslan Lisesi’nde İngilizce Öğretmeni olarak çalışmakta iken yapılan sınavlar neticesinde Mehmet GÜRCAN müdür yardımcısı olarak atanmış ve müdürlüğe vekalet etmiştir.

2010-2011 eğitim öğretim yılında hali hazırda kullanılan Zafertepe Mahallesi’ndeki kendi binasına taşınmıştır. Mehmet GÜRCAN’dan sonra Fethi COŞKUN okulumuzda müdürlük görevine başlamıştır.

2011-2012 eğitim öğretim yılında Nazmiye YAVUZ görevlendirmeyle okul müdürlüğüne getirilmiştir. Eğitim öğretim yılı sonunda okulumuzdan ayrılmıştır.

2012-2013 eğitim öğretim yılında Mustafa TUTAŞ okulumuza müdür olarak atanmıştır.

2013-2014 eğitim öğretim yılında okulumuz Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ismini almıştır.

2013-2014 eğitim öğretim yılında Mustafa TUTAŞ’ın okulumuzdan ayrılmasıyla Zekiye Nur ÖZİLTÜRK okulumuza müdür olarak atanmıştır.

2014-2015 eğitim öğretim yılında okulumuzun Çini ve Seramik alanı 2 yıl arka arkaya tercih edilmemesi ve öğrenci yerleşmemesi sebebiyle kapatılmıştır.

2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda idarecilerin yer değiştirmesi sebebiyle Zekiye Nur ÖZİLTÜRK okulumuzdan ayrılmıştır.

2023-2024 eğitim öğretim yılında Ziya ÇAVDAR okulumuza müdür olarak atanmıştır.

26.12.2023 87