"TÜRKİYE YÜZYILININ KAHRAMANLARI ” TEMALI SLOGAN YARIŞMASI

Okulumuz tarafından 15 Temmuz gecesi canları pahasına vatan müdafaası yapmış "Türkiye Yüzyılının Kahramanları" nın öğrencilerimiz arasında bilinmesini ve tanınmasını sağlamak amacıyla okul içi slogan yarışması düzenlenmektedir.

 

KÜTAHYA HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

“TÜRKİYE YÜZYILININ KAHRAMANLARI ” TEMALI

SLOGAN YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

 

YARIŞMANIN KONUSU : “TÜRKİYE YÜZYILININ KAHRAMANLARI”

YARIŞMANIN AMACI: 15 Temmuz gecesi canları pahasına vatan müdafaası yapmış “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” nın öğrenciler arasında bilinmesini ve tanınmasını sağlamak, Türkiye Yüzyılının Kahramanlarının fedakârlıkları sayesinde Türkiye Yüzyılı’nın inşa edileceğinin fark edilmesini sağlamak. Aynı zamanda, darbe girişimiyle ilgili toplumsal hafızanın diri tutularak öğrencilerimizin özgün sloganlar üretmesini teşvik etmektir.

BEKLENEN SONUÇLAR: Yarışma sonunda;

·         15 Temmuz kahramanlarının azimlerini ve fedakârlıklarını hatırlamak, adlarını gelecek nesillere aktarmak ve onlara olan minnettarlığımızı gösterilmesi,

·         Tarihsel hafızamızı tazelemek ve canlı tutmak, gelecek kuşaklara emanet edeceğimiz değerlerimizi bir kez daha ve daha güçlü bir şekilde vurgulanması,

·         15 Temmuz kapsamında düzenlenecek etkinliklerle ilgili daha önce gerçekleştirilmiş etkinlikleri tekrar eden faaliyetlerin yerine dijitalleşen çağda daha fazla kişiye ulaşacak ve daha akılda kalıcı faaliyetlere öncelik verilmesi,

·         Gençlerin okullarımızda anma etkinliklerine katılımları ve proje geliştirmeleri teşvik edilmesi,

·         Seçilen sloganların çeşitli mecralarda sergileyerek toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılması beklenmektedir.

Katılım: Yarışma; Kütahya Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören tüm öğrencilerin katılımına açıktır.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI ve KURALLAR

• Yarışma Kütahya Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören tüm öğrencilerin katılımına açıktır.

• Yarışmaya en fazla 1 slogan tasarımı ile katılım sağlanabilir.

• Yarışmaya başvuru ücretsizdir.

• Sloganın içeriğinde kullanılan her türlü materyal/materyallerin bizzat katılımcı tarafından üretilmiş olması veya kullanım haklarının katılımcıda olması gerekmektedir.

• Sloganların daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, tamamı ya da bir bölümü kopya edilmemiş, özgün ve telif haklarının satılmamış olması gerekmektedir. Bu kurala uymayan sloganlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

• Yarışma tamamlanıp ödül hakkı kazansa dahi yarışmaya gönderilen sloganlar 4.ve 5.maddelerdeki hükümleri taşımadığı anlaşıldığında yarışmacı ihraç olacak ve doğacak her türlü ve mali sorumluluk yarışmacıya ait olacaktır.

• Sloganların Türkçe olmasına, başka yerde kullanılmamış olmasına dikkat edilmelidir.

• Sloganların hiçbir bölümünde reklam içerikli veya sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel içerik bulunmamalıdır.

• Yarışmaya gönderilen sloganların Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine aykırı olmamasına dikkat edilmelidir.

• Yarışmaya katılan ödül alan ve başarılı bulunan sloganlardan bir seçki sergisi yapılacaktır. Aynı zamanda yarışmaya katılan eserlerden başarılı bulunanlar okulumuz koridorlarında sergilenecektir.

SLOGAN GÖNDERİM KOŞULLARI

1. Katılımcılar sloganlarını ad-soyadı, sınıf ve numaralarını yazarak haymeanamtal43@gmail.com adresine yarışma son başvuru tarihi olan 13 Temmuz 2023 mesai bitimine kadar kadar eposta yoluyla gönderilmelidir.

2. Katılımcılar, yarışmaya başvurmakla katılma koşullarını ve jüri kararlarını kabul etmiş sayılırlar.

ESERLERİN KULLANIM HAKKI

1. Yarışmaya katılan tüm eserlerin her türlü telif hakkı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bedelsiz ve süresiz olarak Kütahya Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne aittir. Kütahya Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elde ettiği bu eserleri televizyon, internet ve diğer her türlü ortamlarda yayımlama; katalog, broşür, afiş, kitap, ajanda, takvim, dergi, CD, video ve diğer ortamlara alarak yayınını ve dağıtımını yapma, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarına gönderme ve eğitim etkinliklerinde kullanma hakkına sahip olacaktır.

2. Kütahya Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hazırlanan ürün ve hizmetlerden kaynaklanan telif hakkı ihlallerinden sorumlu tutulamaz.

3. Yarışmacılar katılım formunu imzalayarak şartname hükümlerini tamamen kabul etmiş olacaklardır.

 

ESER DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Eser Değerlendirme Kriterleri

Puan Derecesi

Derecelendirme

20

1. Konuya, içeriğe ve amaca uygunluk

20

2. Anlaşılabilirlik ve etkileyicilik

20

3. Yaratıcılık ve Özgünlük

20

4. Eserin Slogan Değeri Taşıması

20

5. Farklı Mecralara Uygulanabilirlik

20

TOPLAM

100

 

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

CENAPTAKİ KARACA (Okul Müdür Başyardımcısı)

TAHA GÜNEŞ ( Müdür Yardımcısı)

KASIM ÖZDEMİR (Edebiyat Öğretmeni)

ALİ GÜNDÖNDÜ (Matematik Öğretmeni)

RAŞİT KÖYLÜ (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni)

 

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma Duyurusunun Yapılması

05 Temmuz 2023

Sloganların Okul Müdürlüğüne Teslimi için Son Tarih

13 Temmuz 2023

Dereceye giren Eserlerin İlan Edilmesi

14 Temmuz 2023

Ödül Töreni

Dereceye girenlere, ödül töreninin tarihi ve yeri Müdürlüğümüz tarafından bildirilecektir.

 

 ÖDÜLLER

Değerlendirme sonucunda verilecek ödüller:

1. 1’inci olan eser – (300 TL)

2. 2’nci olan eser – (200 TL)

3. 3’üncü olan eser – (100 TL)

Dereceye girenlere, ödül töreninin tarihi ve yeri Müdürlüğümüz tarafından bildirilecektir.

05.07.2023 386