Okul Temelli Mesleki Gelişim Kapsamında Okulumuzda STEM Eğitimi Düzenlendi

Okul Temelli Mesleki Gelişim kapsamında Okulumuzda STEM Eğitimi Uygulamaları düzenlenmiştir.

Okulumuzda düzenlenen STEM eğitimi İlimiz Scientix elçisi ve Hediye GÜRAL Anaokulu öğretmeni Ayşe Nur MERCAN tarafından verilmiştir. Cahit ARF Matematik Yılı Etkinlikleri bağlamında ele alınan eğitim, 25.04.2023 tarihinde okulumuzda öğretmen ve idarecilerin katılımıyla gerçekleşmiştir. Eğitimde genel olarak STEM projelerinden, Scientix Portalının kullanımı ve genel amaçlarından ve okulların STEM Okulu Etiketi alabilmesi için izlemesi gereken süreçten bahsedilmiştir.

Scientix Projesi, Avrupa'da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitiminde sorgulamaya, araştırmaya, ürün geliştirmeye, buluş yapmaya dayalı eğitimi Scientix Portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlayan, öğretmenlere, akademisyenlere, okul yöneticilerine, ailelere ve STEM eğitimi ile ilgilenen tüm kişilere açık bir projedir. Projenin amacı Tüm Avrupa çapında gerçekleşen çok sayıda sorgulamaya, araştırmaya ve buluş yapmaya yönelik fen, matematik, mühendislik ve teknoloji (STEM) eğitimi ile ilgili projelerden tüm Avrupa'nın haberdar olmasını sağlamak, bu projeler sonrasında üretilen öğrenim materyallerinin ve araçlarının yaygınlaştırılmasını ve paylaşılmasını kolaylaştırmak ve çevrim-içi ve yüz yüze eğitimlerle STEM eğitimi alanındaki öğretmenlerin eğitimine katkıda bulunmaktır.

Eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen idareci, eğitmen ve katılımcı öğretmenlerimize teşekkür ederiz

26.04.2023 138

26-04-202326-04-202326-04-202326-04-202326-04-202326-04-202326-04-2023